Forensische Trajectbegeleiding

|
Wat doen we?
Kom je regelmatig in aanraking met de politie en justitie? Ben je veroordeeld voor het plegen van strafbare feiten? Is er sprake van een schorsing uit de voorlopige hechtenis? En wil je streven naar een toekomst waarin contact met de politie en justitie tot het verleden behoort?
Dan is Cura Perspectief er voor jou. Ons Forensische Trajectbegeleiders ondersteunen jongeren die te maken hebben met externaliserend gedrag en delinquent gedrag. Of je nu al delicten hebt gepleegd, ervan wordt verdacht, of als er signalen zijn die moeilijk te verifiëren zijn, onze ervaren Forensische Trajectbegeleiders staan paraat om jou te helpen naar een delictvrije bestaan.
|
Jouw uitdaging
We snappen dat het leven soms complex is en dat iedereen fouten kan maken. Onze Forensische Trajectbegeleiding is speciaal voor jou als je gedrag hebt vertoond dat ongewenst of zelfs schadelijk is voor jezelf of anderen. Misschien ben je al in aanraking geweest met de politie, of je loopt het risico om in aanraking te komen.
Hier zijn enkele voorbeelden van situaties waarin onze begeleiding van pas kan komen:
* Je hebt diefstal gepleegd.
* Je bent betrokken (geweest) bij geweldsituatie en/of vechtpartijen.
* Je hebt iemand bedreigt.
* Je hebt ingebroken of een overval gepleegd.
* Je hebt de neiging om dingen te vernielen.
* Misschien handel je in of gebruik je ook drugs.
|
Onze aanpak
Onze begeleiding richt zich op het voorkomen of verminderen van herhaling van delicten. We werken aan het ontwikkelen en versterken van pro-sociale vaardigheden, zelfinzicht en moreel besef. Deze vaardigheden helpen jongeren positieve relaties op te bouwen, goed te communiceren en verstandige keuzes te maken in sociale situaties.
Onze Forensische Trajectbegeleiders hebben de kennis, vaardigheden en ervaring om jongeren hierin te begeleiden. Ze pakken niet alleen negatieve patronen aan, maar geven jongeren ook de tools om toe te werken naar een delictvrij bestaan. Het begrijpen van de oorzaken van delinquent gedrag is van belang. We gebruiken hiervoor het Vier-Venstermodel om criminogene factoren in kaart te brengen en voeren delictbesprekingen uit.
Daarnaast passen we sociale vaardigheidstrainingen (SOVA-trainingen) toe om specifiek te werken aan het vergroten van sociale vaardigheden, zelfinzicht en moreel besef. Bij agressiedelicten en uitdagingen op het gebied van agressie gebruiken we elementen uit de TACt Training.
| De rol van je ouder(s) en andere organisaties
Om de gestelde doelen van het programma Forensische Trajectbegeleiding te behalen, hechten wij veel waarde aan nauwe samenwerking met jou, je ouder(s) of verzorger(s), en ketenpartners. We begrijpen dat een gecoördineerde aanpak cruciaal is voor jouw succes en positieve verandering.
We onderhouden regelmatig contact met je ouder(s) of verzorger(s) en werken intensief samen met je school. Daarnaast overleggen we met instanties zoals Reclassering, Jeugdreclassering of Jeugdbescherming, als je daar al contact mee hebt. Indien je drugs gebruikt, kunnen we ook samenwerken met de verslavingszorg, maar dit gebeurt uitsluitend met jouw toestemming of wanneer dit door de rechtbank of een toezichthouder is opgelegd.
"Heb vertrouwen in de jongeren, geef ze een kans en ze zullen je verrassen"
– Kofi Annan.

- Emmakade 59, 8921AG Leeuwarden
- 06 – 353 15 071
- Info@curaperspectief.nl

Neem contact met ons op!
Heb je een vraag, wil je meer informatie, of ben je geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via telefoon, e-mail, of het onderstaande contactformulier. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.